Податкові канікули для бізнесу: за три роки депутат Пономарьов не подав жодного законопроекту

Читать на русском
Мажоритарник із Запорізької області, схоже, забув про свою передвиборчу обіцянку запровадити податкові канікули для малого й середнього бізнесу.
Олександр ПономарьовФото з відкритих джерел

Народний депутат Олександр Пономарьов, який у парламенті представляє одномандатний виборчий округ із центром у Бердянську, вже три роки не може виконати обіцянку запровадити податкові канікули для малого й середнього бізнесу.

Вона містилася в його передвиборчій програмі, нагадує «Слово і Діло».

«Необхідно законодавчо впровадити податкові канікули для середніх та малих підприємств», – так звучав один із пунктів програми народного обранця восени 2014 року.

Відтоді Верховна Рада ухвалила цілу низку законодавчих актів, що тим чи іншим чином стосується оподаткування бізнесу. Ознайомитися з їх переліком можна тут. Однак Пономарьов із них голосував лише за один – №1863 «Про внесення змін до розділу VIІІ «Прикінцеві та перехідні положення» закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)», розгляд якого відбувся 2 березня 2015 року.

Більше того, народний депутат також не подав жодного власного законопроекту, що передбачав би запровадження податкових канікул. Через що ми робимо висновок, що він не поспішає виконувати обіцянку, завдяки жителі Запорізької області обрали його до парламенту.

Наразі ця обіцянка формально залишається зі статусом «у процесі». Як і ще 3 зобов’язання нардепа.

Дізнатися про те, як виконують обіцянки інші представники Запорізької області, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: