Скільки у вересні заробили очільники антикорупційних відомств

Читать на русском

Війна антикорупційних органів в Україні останніми місяцями йде активніше, ніж боротьба із самою корупцією. Незважаючи на скромні результати цих відомств, зарплати за підсумками вересня їхнім керівникам нарахували хороші. «Слово і Діло» розбиралося докладніше, хто й скільки отримав.

Найбільш високооплачуваним антикорупційним чиновником минулого місяця став заступник голови Національного антикорупційного бюро Анатолій Новак – йому нарахували 283,9 тисячі гривень. Половину цієї суми склала матеріальна допомога на оздоровлення.

Реклама із Ситником у метро. На що розрахована провокація?У підприємстві-власнику рекламних лайтбоксів ТОВ Міг плюс у столичному метро відмовилися коментувати рекламу з директором НАБУ. На рекламі є напис Я викрию топ-корупціонерів.

Голова НАБУ Артем Ситник заробив 148,8 тисячі гривень, це більше, ніж його колеги-антикорупціонери. Два інших його заступники – Гізо Углава та Тетяна Варварська – 105,5 тисяч і 127,5 тисяч гривень відповідно.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул за підсумками вересня заробив 117,5 тисяч гривень. Його заступники отримали від 73 до 90 тисяч гривень. Найскромніші зарплати поки в керівного складу Державного бюро розслідувань. Голова ДБР Роман Труба заробив 66 тисяч гривень, його заступники – по 61 тисячі.

Відзначимо, що в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі на запити щодо зарплати її керівника стабільно не відповідають.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, в штаті Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не вистачає працівників, щоб забезпечувати участь у всіх судових засіданнях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: