Парубій розповів, коли можуть ухвалити держбюджет

Читать на русском
Верховна рада України у четвер, 22 листопада 2018 року, перейде до розгляду державного бюджету на 2019 рік.

Верховна Рада України у четвер, 22 листопада, перейде до розгляду державного бюджету на 2019 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій журналістам у Вільнюсі, передає «РБК-Україна».

Гройсман говорить, що проект держбюджету-2019 абсолютно реальнийБудуть продовжені всі системні зміни в країні, що були розпочаті раніше. Зокрема, це посилення безпеки й обороноздатності.

Він зазначив, що 22 листопада ВР також розгляне зміни до Податкового та Бюджетного кодексів у другому читанні.

«Я говорив про це публічно, й ми мали навіть із цього приводу розмову з прем'єр-міністром, 22 листопада, в четвер, перейти до розгляду бюджету. Ми маємо Бюджетний кодекс, Податковий кодекс у першому читанні. Ми плануємо, щоб 22 листопада розглянути зміни до Бюджетного кодексу, Податкового й перейти до ухвалення бюджету. Не є секретом, що ухвалення бюджету є однією з передумов отримання фінансової допомоги, яка сьогодні є дуже важливою для нашої країни. Є для того всі передумови, щоб 22 листопада змогли перейти до ухвалення бюджету», – підкреслив Парубій.

Нагадаємо, глава держави Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку повідомив, в якому випадку може не підписати бюджет-2019. «Забезпечення субсидіями – моя головна вимога до бюджету на 2019 рік. І якщо її не врахують при підготовці державного бюджету до другого читання, то зроблю те, чого ще ніколи не робив – просто не підпишу бюджет», – запевнив президент.

ВР ухвалила за основу в першому читанні законопроект про зміни до Податкового кодексу, необхідні для ухвалення проекту держбюджету на 2019 рік. Згідно з документом, пропонується збільшити з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9% (прогнозний індекс споживчих цін у 2018 році).

Додамо також, що проект бюджету-2019 був ухвалений за основу 18 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: