У Херсоні водії маршруток оголосили страйк

Читать на русском
Водії відмовляються возити пасажирів за чотири гривні, а тролейбуси не в змозі відвезти всіх охочих.
Ілюстративне фото.

Водії херсонських маршруток у п'ятницю, 16 листопада, не вийшли на лінії на знак протесту проти скасування підвищення плати за проїзд.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє korrespondent.net.

Нові акції під ВР: авто з єврономерами знову приїдуть протестуватиВласники автомобілів з іноземною реєстрацією анонсували нову масштабну акцію протесту на 20 листопада.

На зупинках скупчується велика кількість людей. Переповнені тролейбуси проїжджають повз, не зупиняючись.

Відзначається, що деякі автолюбителі підбирають пасажирів, але це загалом не рятує від колапсу. Втім, деякі маршрутники-одинаки все ж вийшли на лінії, але вимагають за проїзд навіть не 6, а 8 гривень.

Нагадаємо, 5 листопада херсонський виконком ухвалив рішення про підвищення тарифу на проїзд до шести гривень, що відразу ж було оскаржено. Суд ухвалив рішення про повернення колишніх тарифів до розгляду справи по суті. Вчора це рішення отримав на руки мер Херсона Володимир Миколаєнко. Перевізники обурилися й попередили, що в п'ятницю на маршрути не вийдуть.

Схожа ситуація була нещодавно в Тернополі. 5 листопада під тиском громадськості міська влада Тернополя скасувала підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті. Так, вартість проїзду в маршрутках повернули з 9 до 5 гривень, як це було до 1 листопада.

У відповідь з 6 листопада приватні перевізники перестали виходити на маршрути, вимагаючи підвищити вартість проїзду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: