Стало відомо, про що говорив Путін із Трампом у Парижі

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін заявив, що під час розмови з президентом США Дональдом Трампом у Парижі обговорювалася тема ціни на нафту.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що під час розмови з президентом США Дональдом Трампом у Парижі обговорювалася тема ціни на нафту.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів під час візиту до Сінгапура, передає РІА «Новости».

Трамп закликав Саудівську Аравію та країни ОПЕК не скорочувати видобуток нафтиПрезидент США Дональд Трамп висловив надію на те, що Саудівська Аравія й інші члени Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) не скорочуватимуть видобуток нафти.

«До речі, ми з президентом Трампом обговорювали це в Парижі, але в усякому разі говорили про це», – сказав Путін.

Він, зокрема, звернув увагу на те, що США істотно наростили видобуток нафти в останні роки, що позначається на внутрішньому споживанні.

Також Путін вважає, що поточна ціна нафти не дуже стабільна й може піти вгору.

«Потрібна оптимальна ціна і для виробників, і для споживачів», – сказав президент РФ.

Щодо Росії, то, за словами Путіна, її цілком влаштовує ціна на нафту в районі 70 доларів за барель. Водночас, зазначив він, витрати російського бюджету розраховуються виходячи з ціни близько 40 доларів, що дає запас міцності.

Як відомо, напередодні ціна на нафту впала до мінімуму з березня. А на початку жовтня котирування зросли до чотирирічного рекорду – вище 86 доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: