Названо імена кандидатів на посаду голови громадського телебачення

Читать на русском
Заявки на участь в конкурсі на посаду голови правління Національної громадської телекомпанії України подали вісім претендентів.
Преса України

Заявки на участь в конкурсі на посаду голови правління Національної громадської телекомпанії України подали вісім претендентів.

Про це розповіла голова наглядової ради НГТУ Тетяна Лебедєва, повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на «Українські новини».

«Всього подано 8 заявок», - сказала Лебедєва, зазначивши, що термін подачі заявок закінчився 16 березня в 17:00.

Рішення про допуск подали заявки осіб до участі в конкурсі наглядова рада має намір прийняти на відкритому засіданні 21 березня. При цьому Лебедєва відмовилася назвати імена претендентів.

У той же час, згідно з реєстром Національного агентства по запобіганню корупції (НАПКА), декларації в зв'язку з участю в даному конкурсі подали екс-гендиректор Національної телекомпанії Зураб Аласанія, співробітник Першого національного, тележурналіст Роман Вибрановський, співробітник ТРК «Всесвітня інформаційна служба», кореспондент Polsat Марек Сіерант, Олександр Коваленко (людина з таким ім'ям раніше працював начальником управління у справах преси та інформації Запорізької обладміністрації), Юрій Дараган (чоловік з таким ім'ям раніше працював кореспондентом НТКУ в Сумській області) і співробітник компанії «Гравіс-Кіно» (телеканал «2+2») Олександр Зорка (колишній керівник програмної служби НТКУ).

Конкурс на посаду голови правління НГТУ повинен бути проведений не пізніше 13 квітня, його точну дату наглядову раду призначить, виходячи з кількості поданих заявок і часу, необхідного для їх вивчення і обговорення.

Про свою заявку на участь у конкурсі повідомив продюсер і режисер-постановник Олександр Зирін.

Також, за даними агентства, заявку на участь подав голова Держкомітету з телебачення і радіомовлення Олег Наливайко.

Нагадаємо, Міністерство юстиції 19 січня 2017 року зареєструвало публічне акціонерне товариство «Національна громадська телерадіокомпанія України» (НГТУ) як юридична особа і припинило діяльність юридичної особи «Національна телерадіокомпанія України» (НТКУ).

У грудні 2016 року міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив, що в 2017 році відбудеться запуск громадського телебачення і радіомовлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: