Кім Чен Ин сам визначить терміни денуклеаризації

Читать на русском
Вашингтон сподівається на поліпшення діалогу з Пхеньяном і виконання домовленостей щодо ядерного роззброєння.

Згідно з домовленостями між США і Північною Кореєю, лідер КНДР Кім Чен Ин сам визначить терміни остаточної денуклеаризації.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю телеканалу Channel News Asia заявив держсекретар США Майк Помпео, що перебуває в Сінгапурі на саміті АСЕАН.

США представлять КНДР графік денуклеаризаціїВ американському Пентагоні повідомили про розробку плану-графіку реалізації домовленостей з Північною Кореєю.

«Остаточні терміни денуклеаризації будуть встановлені головою Кімом щонайменше частково. Це його рішення», - сказав Помпео.

Водночас глава Держдепу зазначив, що попри прогрес у відносинах між Вашингтоном і Пхеньяном міжнародні санкції щодо КНДР збережуться до повної денуклеаризації Корейського півострова.

«Всі країни підтримали резолюцію Радбезу ООН, і ці санкції збережуться, поки ми не доб'ємося повної денуклеаризації Північної Кореї. Не важливо, який прогрес зроблено, поки ці санкції залишаться», - зазначив Помпео.

Також держсекретар висловив надію на поліпшення діалогу з Пхеньяном після того, як влада КНДР виконала домовленості з передачі останків американських військовослужбовців, загиблих у 1950-1953 рр. в Корейській війні.

Раніше Помпео заявив, що Північна Корея не виконує свої зобов'язання з денуклеаризації і досі порушує численні резолюції Ради безпеки ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: