У КНДР озвучили умови подальшої денуклеаризації

Читать на русском
Північнокорейська влада вважає, що зробила достатньо поступок, а тепер чекає відповідних дій.

Влада Північної Кореї чекає хоча б часткового зняття санкцій як умову продовження процесу денуклеаризації.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Корейської національної ради зі співробітництва та примирення Кім Хон Голь, передає South China Morning Post.

Кім Чен Ин готує план з денуклеаризаціїГлава Північної Кореї Кім Чен Ин готовий представити програму з денуклеаризації Корейського півострова, повідомив новий держсекретар США.

Він зазначив, що раніше в КНДР наполягали на мирному договорі, але зараз вони просять оголосити про завершення Корейської війни й хочуть, щоб це сталося якнайшвидше. Лише після цього можна буде просувати процес денуклеаризації, додав політик. У Пхеньяні вважають, що зробили достатньо поступок і чекають відповідних дій.

При цьому Кім Хон Голь додав, що необхідно підключити Пекін до процесу підготовки й переговорів за заявою про завершення війни. Також, за його словами, Китай має долучитися до мирних переговорів, щоб стабілізувати процес денуклеаризації.

Крім того, в Пхеньяні незадоволені коливаннями Сеула щодо полегшення економічних санкцій і пасивністю в питанні відновлення міжкорейських економічних проектів.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. За підсумками переговорів сторони підписали спільний документ, згідно з яким США надають КНДР гарантії безпеки, а Північна Корея бере на себе зобов'язання щодо денуклеаризації.

У США вважають, що денуклеаризацію Корейського півострова можна провести за рік.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: