Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Павло Різаненко

Читать на русском
Нардеп Павло Різаненко дав тільки вісім обіцянок, з них виконав три, решта все ще в процесі.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Павло Різаненко (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Різаненко був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №97 (Київська область). За час своєї каденції народний депутат дав 8 обіцянок, 3 з яких виконав (38%) і жодної не провалив.

Так, Різаненко виконав обіцянку скоротити кількість державних чиновників. Він підтримав законопроект «Про державну службу», який передбачає істотне скорочення чисельності державних службовців та оптимізацію низки органів державної влади.

Також у своїй передвиборчій програмі депутат обіцяв сприяти впровадженню енергоощадних технологій. У Раді він голосував за законопроекти «Про Фонд енергоефективності», «Про комерційний облік комунальних послуг» та «Про енергетичну ефективність будівель». Таким чином, своє запевнення він виконав.

І, як і обіцяв, Різаненко підтримав кандидатуру Роберта Сторча на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро. Щоправда, аудитором у підсумку призначили Найджела Брауна, який отримав у парламенті 202 голоси проти 178 за Сторча.

У процесі виконання в парламентаря залишаються ще п'ять обіцянок. Як і багато інших депутатів, Різаненко обіцяв запровадити народне вето, народні вотум недовіри і право народу на законодавчу ініціативу. При цьому нардеп зробив певні кроки, щоб виконати свою обіцянку. У лютому минулого року він зареєстрував законопроект «Про народне вето і народний вотум недовіри», який зараз перебуває в комітеті. Ще раніше Різаненко вніс проект закону «Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України про народну законодавчу ініціативу», але він був знятий із розгляду.

Перед виборами Різаненко також пообіцяв сприяти впровадженню відновлюваних джерел енергії. Поки він підтримав у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі», який передбачає дерегуляцію газовидобутку.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: