Справа Веремія: суд продовжив розгляд апеляції

Читать на русском
Апеляційний суд Києва в понеділок, 2 квітня, продовжив розгляд апеляції на вирок обвинуваченому у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

Апеляційний суд Києва в понеділок, 2 квітня, продовжив розгляд апеляції на вирок обвинуваченому у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

Про це повідомляє «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Від убивства до «хуліганства»: оцінка скандального вироку в справі ВереміяШевченківський суд Києва визнав, що дії фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія підпадають під статтю хуліганство. Правову оцінку надали експерти.

Під час судового засідання Юрій Крисін заявив, що не встиг укласти угоду з адвокатом.

«Угоду укласти не встиг з адвокатом. Я мав зустрітися з адвокатом, але мене закрили 29-го. Ну, так вийшло, Ваша честь, мене пмають захищати Сладко та Гнатюк, але мене закрили», – сказав Крисін.

Водночас суддя поставив на обговорення питання про призначення адвоката з Центру надання безоплатної правової допомоги.

«На судове засідання з'явилися учасники. Попереднє засідання було перенесене через те, що Крисін не уклав угоду з адвокатом. У зв'язку з тим, що Крисін не скористався можливістю для укладення угоди з адвокатом, на обговорення учасників ставиться питання про можливість призначення захисника шляхом надання адвоката з Центру надання безоплатної правової допомоги», – сказав суддя.

В ОБСЄ розкритикували умовний вирок вбивці журналіста ВереміяПредставник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив серйозне занепокоєння умовним терміном керівникові групи нападників-«тітушок» Юрію Крисіну.

Прокурор у справі заявив, що Крисін спеціально вводить в оману слідство та суд.

Нагадаємо, прокурор Олексій Донський заявляв, що для Крисіна, обвинуваченого в убивстві журналіста В'ячеслава Веремія, вимагають шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіа винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крисіну призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: