Підозрюваному НАБУ судді з Дніпра пом'якшили запобіжний захід

Читать на русском
Адвокат підозрюваного Антикорупційним бюро судді з Дніпра домоглася пом'якшення домашнього арешту для клієнта.

Підозрюваному детективами НАБУ в одержанні неправомірної вигоди судді Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрію Леонову змінили цілодобовий на нічний домашній арешт.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

На думку захисту Леонова, ухвала слідчого судді про цілодобовий домашній арешт є незаконною і необґрунтованою, і просить його змінити і застосувати до судді запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Зокрема, апелянт стверджує, що Леонов жодного разу не порушував обов'язків щодо прибуття до детектива або суду, а також не здійснював жодних дій, спрямованих на знищення, приховування або перекручення речових доказів.

Крім того, адвокат зазначає, що підозрюваний одружений, виховує п'ятьох малолітніх дітей і всі обов'язки з утримання дітей і сім'ї покладено на нього. До того ж, Леонов має хронічні захворювання, які вимагають систематично проходити у медичних установах лікувальні процедури і постійно лікуватися.

Своєю чергою прокурор САП Просід суд не задовольняти апеляцію.

Вислухавши обидві сторони, колегія задовольнила скаргу частково. Так, суд змінив цілодобовий домашній арешт Леонова на нічний, а також скасував обов'язок не залишати Дніпро без дозволу. Закордонні паспорти підозрюваний повинен здати в міграційну службу, а також носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд відправив підозрюваного НАБУ суддю з Дніпра під домашній арешт.   Раніше Вища рада правосуддя відсторонила Леонова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: