Суд наклав арешт на гроші підозрюваного НАБУ судді з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи домоглися арешту грошових коштів, вилучених під час викриття судді з Дніпра.

Суд наклав арешт на 15 тисяч доларів і 65,1 тисячі гривень вилучених під час викриття судді Бабушкінського районного суду міста Києва Андрія Леонова детективами НАБУ.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи просили накласти арешт на вказані грошові кошти, оскільки вони визнані речовими доказами й можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Також до них може бути застосована спеціальна конфіскація як вид покарання.

Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, за даними слідства, суддя вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, в кримінальному провадженні за обвинуваченням особи в рейдерстві та підробці документів.

З метою документування можливої протиправної діяльності детективи НАБУ спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області здійснили обшуки за місцем роботи та в помешканнях осіб, імовірно, причетних до скоєння злочину. Внаслідок слідчих дій вилучили предмет неправомірної вигоди.

Нагадаємо, суд відправив підозрюваного НАБУ суддю з Дніпра під домашній арешт.

Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру Леонову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: