Україна та США домовилися про безпеку на АЕС

Читать на русском
Україна і Вашингтон й надалі співпрацюватимуть у сфері безпеки атомних об'єктів в Україні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з американською делегацією на чолі з міністром енергетики США Риком Перрі.

Як пише «Слово і Діло», під час зустрічі сторони підписали декларацію про продовження угоди про підвищення безпеки цивільних атомних об'єктів України, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

«12 листопада 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з американською делегацією на чолі з міністром енергетики США Риком Перрі. Під час зустрічі міністрами обговорювалися питання українсько-американського співробітництва в енергетичній сфері: зокрема, посилення енергетичної незалежності України», - повідомили в прес-службі уряду.

Зазначено, що сторони домовилися й надалі спільно протидіяти реалізації російського проекту Північний потік-2, який підриває енергетичну безпеку і стабільність Європи.

«За результатами переговорів з Риком Перрі була підписана спільна декларація щодо намірів продовжити на наступні п'ять років дію угоди між урядом України і урядом Сполучених Штатів Америки щодо підвищення експлуатаційної безпеки, зниження ступеня ризику експлуатації та зміцнення систем регулювання цивільних атомних об'єктів в Україні», - зазначили в прес-службі.

Раніше стало відомо, що Україна спільно зі США вироблятиме малі ядерні реактори.

Також енергоблок Південно-Української атомної електростанції вперше почав працювати на американському паливі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: