Річниця місцевих виборів: як виконує обіцянки мер Миколаєва Олександр Сєнкевич

Читать на русском

Три роки тому в Україні відбулися місцеві вибори, під час яких нових мерів обирали всі обласні центри країни. У Миколаєві вибори пройшли в два тури, під час повторного голосування Олександр Сєнкевич випередив Ігоря Дятлова. «Слово і Діло» сьогодні розбиралось, як Сенкевич виконує свої обіцянки на посаді міського голови Миколаєва.

Восени минулого року Сєнкевич ледь не втратив свою посаду: 5 жовтня депутати Миколаївської міської ради визнали його роботу незадовільною й достроково припинили його повноваження. Сєнкевич із цим рішенням не погодився й подав до суду. На початку квітня суд Миколаєва ухвалив остаточне рішення про поновлення Сенкевича на посаді мера.

За час перебування на посаді міський голова Миколаєва дав 33 обіцянки, 15 з яких виконав (45%), а 3 – провалив, у процесі залишаються ще 15 запевнень. Відзначимо, що всі три свої обіцянки Сенкевич провалив у 2016-2017 роках. Найактивніше мер займається питаннями житлово-комунального господарства, на цю тему він виконує обіцянки найкраще (27%). На другому місці йде освіта (20%), на третьому – транспорт і благоустрій (по 7%).

Після 100 днів перебування на посаді Сєнкевич пообіцяв розробити план реалізації й ухвалити стратегію розвитку Миколаєва в 2016 році. У червні 2016 року він заявив, що за півроку розробки стратегія існує лише у вигляді напрацювань і концепції. В обіцяний термін стратегія так і не була ухвалена, її презентація була перенесена на серпень 2017 року.

Обіцяв Сєнкевич купити два автомобілі, обладнаних спеціальними підйомниками для людей з обмеженими фізичними можливостями. Але за підсумками року з'ясувалося, що був придбаний лише автобус для перевезення дітей-інвалідів, а про спеціальні автомобілі не йшлося.

Вдалося Сєнкевичу встановити GPS-передавачі на маршрутних таксі та комунальному транспорті. Таку обіцянку він давав наприкінці 2015 року. У липні 2016-го до автоматизованої системи диспетчерського управління були підключені 139 одиниць транспорту п'яти комунальних підприємств. Встановлення GPS на комунальний транспорт завершили восени минулого року. Показники приладів надсилаються до мережі й відображаються в додатку Easyway.

Цього року мер Миколаєва пообіцяв встановити електронні інформаційні табло на всіх зупинках громадського транспорту. «До кінця поточного року понад 20 таких табло повинні з'явитися на всіх зупинках громадського транспорту на проспекту Центральному, в перспективі на наступні роки – в усьому місті», – розповів він.

Олександр СєнкевичМіський голова Миколаєва
Сенкевич запевнив, що на вулиці Лазурній буде побудований невеликий паркСказано 12 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, Сєнкевич пообіцяв реконструювати сквер ім. Володимира Коренюгіна. За його словами, міська рада виділила на це гроші. Планує чиновник провести реконструкцію вулиці Соборної. «Я вважаю, що вулицю потрібно виводити в один рівень, бордюрів на ній бути не має. А з боку під'їзних до неї вулиць – Микольської, Великої Морської – має бути один великий лежачий поліцейський», – зазначив Сєнкевич. Але поки кошти на ремонт не виділялися.

У перший рік на посаді Сенкевич займався проблемою застарілих ліфтів. У липні 2016 року він обіцяв, що до кінця року запустить усі ліфти, які не працюють понад 10 років. За його словами, таких у Миколаєві близько 12. Свого слова він дотримав: на початку минулого року мер відзвітував, що вперше за довгі роки були відремонтовані й запущені 11 ліфтів.

Також Сєнкевич зобов'язався встановити ліфт у будинку на вулиці Садовій, 50. У липні 2016 року він заявив, що зроблять це протягом двох місяців, проектна документація вже була готова, залишилися тільки монтажні роботи. З невеликим запізненням мер виконав свою обіцянку, два ліфти запустили у вересні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як виконують свої обіцянки мер Харкова Геннадій Кернес і мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: