Китай має стати учасником ДРСМД – Трамп

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп вважає, що Китай повинен бути підключений до Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Президент США Дональд Трамп вважає, що Китай повинен бути підключений до Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

«Китай не є частиною цієї угоди (ДРСМД), але він повинен бути включений в нього», - наводить слова Трампа агентство «Інтерфакс».

Своєю чергою помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон в інтерв'ю газеті «Комерсант» заявив про неможливість зробити договір ДРСМД багатостороннім, приєднавши до нього Китай, Іран або КНДР.

22 жовтня Болтон повідомив, що Сполучені Штати продовжать консультації з Росією по ДРСМД.

20 жовтня Президент США Дональд Трамп заявив про намір вийти з ДРСМД і почати розробку нової зброї, звинувативши Росію в порушенні пунктів документа.

Росії доведеться вживати заходів військово-технічного характеру в разі виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон підтримав рішення США про розірвання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією.

Голова МЗС України Клімкін заявив, що з розумінням ставиться до наміру США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: