США передали список претензій щодо РСМД – Лавров

Читать на русском
За його словами, МЗС РФ розіслало цей перелік в міністерство оборони Росії та інші відомства, які повинні подивитися на ці претензії.

Влада США незадовго до оголошення про плани вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) представили Росії докладний список своїх претензій в частині виконання цієї угоди.

Трамп хоче розірвати ракетний договір з РФ. Якими будуть наслідки?Президент США Дональд Трамп хоче розірвати ракетний договір з РФ. Москва тим часом погрожує Вашингтону через такі дії. Про новий етап холодної війни говорили з експертами.

Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс у неділю, 28 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Буквально тиждень тому, за декілька днів до того, як було оголошено про намір вийти з РСМД, американці через своє посольство в Москві передали в МЗС Росії розгорнутий перелік питань, які викликають у них підозри. Нарешті, нам його дали - у відповідь на наші прохання надати те, що їх турбує і на підставі чого вони роблять висновок про наше недотримання договору», - розповів Лавров.

За його словами, МЗС РФ розіслало цей перелік в міністерство оборони Росії та інші відомства, які повинні подивитися на ці претензії.

«Почали роботу з підготовки відповіді на американські заклопотаності», - додав Сергій Лавров.

Раніше Лондон підтримав рішення Трампа про розрив ракетного договору з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: