Трамп хоче розірвати ракетний договір з РФ. Якими будуть наслідки?

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Росія не виконувала й не виконує умов цього договору. Де-факто він не діє, хіба що з боку США, оскільки Америка його чесно виконувала.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт, історик Ігор Лосєв, оцінюючи наміри США розірвати ракетний договір з РФ.

«Зрозуміло, що минув якийсь час і Трамп, проаналізувавши ситуацію, побачив реальність – РФ не виконує цей договір. Раніше багато американських президентів, у тому числі Трамп, заплющували очі на реальність. Росія виробляє ракети малої та середньої дальності, зокрема крилаті ракети «Іскандер». Тому США також мають це робити, щоб не залишатися в програшній ситуації порівняно з Росією», – зазначив Лосєв.

На його думку, США також почнуть діяти. Але чи витримає Росія новий раунд перегонів озброєнь?

Скоріш за все, нових перегонів озброєнь, які почнуться, Росія не витримає, додав він.

«Вихід із договору спровокує перегони озброєнь. Росія з її сприйняттям світу робитиме все можливе, щоб не відстати від США. Росіянам дуже важко повірити, що ніхто на них не збирається нападати й нікому вони взагалі не потрібні. Здається, вони вважають, що РФ – центр світу, а весь світ лишетим і займається, що думає, як щось погане зробити Росії. Хоча світу потрібно, щоб Росія поводилася спокійно й нікого не чіпала», – пояснив експерт.

Зустріч Трампа та Путіна: чого чекати та як змінилися відносини країнТрамп заявив, що його зустріч із російським лідером Володимиром Путіним, скоріш за все, відбудеться 11 листопада в Парижі.

Якщо договір розірвуть, то, однозначно, російська економіка не витримає того, чого не витримала навіть більш потужна економіка Радянського Союзу, уточнив він.

Невідомо, якими будуть подальші домовленості з цього питання, оскільки велику роль відіграє особистісний чинник, підкреслив історик.

«Що спрацює в Трампа, склвдно сказати. Передумає він чи ні, що йому скажуть з цього приводу – невідомо. Все може закінчитися якимось ексцентричним вчинком, наприклад, тому що Трамп досить емоційна особистість. Тим більше, як відреагує Кремль, які фобії спрацюють у Путіна – також питання», – резюмував Ігор Лосєв.

Як відомо, в Кремлі заявили, що якщо США продовжать в односторонньому порядку виходити з міжнародних угод, то Росія вживе у відповідь заходів, у тому числі військового характеру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: