Українців у Польщі попередили про можливі провокації

Читать на русском
За даними посольства, польські радикали планують провокації під виглядом українських націоналістів у Варшаві

Посольство України в Польщі попереджає про можливі провокації, які плануються польськими радикальними організаціями під виглядом українських націоналістів у Варшаві 11 листопада, під час святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі.

Про це повідомило посольство України в Польщі у Facebook, пише Слово і Діло.

«За наявною оперативною інформацією, 11 листопада у Варшаві деякі радикальні польські спільноти мають намір здійснити провокації, в тому числі під виглядом так званих українських націоналістів. Посольство просить громадян України – жителів і гостей столиці Польщі – цього дня проявляти особливу пильність та обережність. Насамперед під час перебування у центрі міста та поблизу Національного стадіону», - йдеться в повідомленні.

У посольстві також закликали поляків під час святкування 100-річчя відновлення незалежності Республіки Польща не піддаватися на різні провокації, які можуть переслідувати мету свідомого розпалювання ненависті до українців.

Як повідомлялося, мер Варшави заборонив проведення маршу націоналістів і правих радикалів у день 100-річчя незалежності Польщі.

11 листопада поляки відзначають проголошення незалежності від Росії, Німецької імперії й Австро-Угорської імперії в 1918 році.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 8 листопада, проголосувала за постанову, якою в Україні планується запровадити День пам'яті українців, депортованих із Польщі в 1944-1951 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: