Клімкін розповів, що між Україною та Польщею немає конфлікту

Читать на русском
Польські політики прагнуть розставити всі крапки над і, ґрунтуючись на своєму баченні історичних подій. Але конфлікту між Україною та Польщею немає.

Відносини України та Польщі – доволі хороші, про конфлікт між країнами не йдеться.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові.

«Волинський розлам»: чому Польща ігнорує шлях до історичного примирення з УкраїноюПитання пошуку спільної історичної правди знову може стати кісткою в горлі двосторонніх відносин між Україною та Польщею. Чому не вдається віднайти згоди, аналізував політолог Олександр Радчук.

«У нас немає конфлікту, але є емоційний контекст. Часто ця емоційність ґрунтується на історичних подіях. Польські політики прагнуть розставити всі крапки над «і», лише ґрунтуючись на своєму баченні історичних подій. Історія – складна штука. Спільна історія – ще складніша», – сказав очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Клімкін закликав політиків не спекулювати історією й виважено підходити до вирішення історичних питань.

«Там, де йдеться про історію, немає місця емоціям. Я намагаюся донести польським колегам, що держава не може відповідати за злочини окремих воєнізованих загонів, непідконтрольних державі. Ставити знак рівності між окремими загонами – це маразм, це не відповідає ані історичній правді, ані реальності. Політики не мають спекулювати історією. Політика – це для сучасності й майбутнього, а історію потрібно залишити для науковців. Для держави важливо дивитися вперед, а не в минуле», – пояснив він.

Раніше Польща закрила «зелений коридор» на українському кордоні.

Нагадаємо, за даними екзит-полу, проведеного дослідницьким центром Ipsos, на місцевих виборах у Польщі перемогу здобула правляча націонал-консервативна партія «Право і справедливість» Ярослава Качинського, набравши 32,3% голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: