«Вибори» в ОРДЛО: яка тактика Путіна та чи буде ескалація?

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Зараз РФ ще раз продемонструвала, що не збирається йти з Донбасу й змінювати свою лінію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи проведення РФ псевдовиборів на Донбасі.

«В принципі, це очікувалося, важко було уявити, що може бути якось інакше. Змінювати свою лінію РФ не буде. Росії вигідна та ситуація, що склалася зараз, напівзаморожений конфлікт. РФ використовуватиме цю ситуацію доти, доки будуть якісь плоди, а плоди складаються з підтримки населення РФ. Доти, доки ці люди підтримуватимуть владу й окремим інструментом цієї підтримки буде зовнішньополітична агресія, РФ не змінить свою тактику щодо Донбасу», – зазначив Золотарьов.

Розраховувати на те, що РФ одумається, політика зміниться, не можна. Політика може змінитися в тому разі, якщо не приносить результатів, а поки результати є, немає жодного сенсу щось змінювати щодо Донбасу, додав він.

«Хіба щось трапиться. У такій країні, як РФ, усе можливо», – уточнив експерт.

Він не виключив, що цілком можливі провокації та військове загострення на Донбасі, але серйозних масштабних дій не буде, оскільки наближаються холоди.

«Взимку особливо воювати ніхто не прагне. Все більш-менш стихає. Тому щось може бути, але не настільки серйозне», – підкреслив політолог.

На його переконання, зараз для РФ за допомогою цих виборів основна мета – легітимізувати нових ватажків «республік».

РФ поставила себе в ситуацію того, що вони тут ні до чого, це все – внутрішні справи України, а вони просто допомагають трохи «республікам», тому що Україна на них тисне й застосовує репресії – в подачі РФ, звісно, пояснив він.

«Україні за весь цей час не вдалося довести саме факт військового втручання РФ. Або через те, що не могла, або не хотіла. Тому РФ і говорить, мовляв, на якій підставі вести переговори. Ось є «Л/ДНР», з ними й говоріть. При цьому РФ готова вести діалог зі США. Це вже подається як переговори країн-гарантів, що вирішують спори напівдержав», – резюмував Володимир Золотарьов.

Відзначимо, США закликали жителів ОРДЛО не ходити на псевдовибори, які призначені на 11 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: