ГПУ перевірить інформацію про закупівлю неякісних ліків для онкохворих дітей

Читать на русском
Лікарями Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит була озвучена інформація про закупівлю непридатних ліків для онкохворих дітей.

Генеральна прокуратура України візьметься розслідувати можливі порушення при закупівлі ліків Міністерством охорони здоров'я.

Про це журналістам повідомив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Антиретровірусна терапія: МОЗ засекретило інформацію стосовно міжнародних закупівель ліківУ МОЗ заявили, що інформація щодо міжнародних закупівель ліків для антиретровірусної терапії, які здійснюються за бюджетні кошти, є конфіденційною.

Луценка запитали, чи має намір ГПУ розслідувати факти, наведені сьогодні лікарями Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», про нібито закупівлю МОЗ непридатних ліків для онкохворих дітей.

«Таке розслідування вже є, бо сигнали про такі події ми отримали ще раніше. З кінця минулого року Генеральна прокуратура спільно з Міністерством внутрішніх справ України веде розслідування подій про закупівлі Міністерством охорони здоров'я», – сказав Луценко.

Водночас він повідомив, що під час перевірки проводить зустрічі з виконувачкою обов'язки міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Як повідомлялося раніше, відкриття нового корпусу «Охматдиту» відбудеться на півроку пізніше, ніж обіцяла Супрун.

Також зазначимо, що міжнародний тест із лікарської підготовки склали лише 3% українських інтернів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: