НАЗК внесло припис Супрун

Читать на русском
НАЗК внесло припис виконувачці обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун щодо порушень у діяльності ректора Харківської медичної академії.

НАЗК внесло приписи ректору Харківської медичної академії післядипломної освіти Олександру Хвисюку, а також виконувачці обов’язків міністра охорони здоров’я Уляні Супрун щодо порушень у діяльності ректора.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що ректор академії, отримавши інформацію від чотирьох завідувачів кафедр про близьких їм осіб, що працюють у їх прямому підпорядкуванні, та про виникнення зумовленого цими обставинами потенційного конфлікту інтересів, не вжив заходів для його врегулювання.

За даними Нацагентства, це є порушенням вимог частин третьої та четвертої статті 28 закону України «Про запобігання корупції».

«Національне агентство вимагає від в. о. міністра охорони здоров’я провести службове розслідування та розглянути питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності», – йдеться в повідомленні.

У НАЗК додають, що від ректора академії вимагається вжити заходів для врегулювання потенційного конфлікту інтересів у відповідних завідувачів кафедр.

Раніше НАЗК винесло припис виконувачці обов’язків міністра охорони здоров’я Уляні Супрун через конфлікт інтересів у її підлеглого.

Також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков отримав припис від НАЗК через підлеглого начальника «Перлини Прикарпаття».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: