Мосійчук та Крулько провалили одну обіцянку на двох

Читать на русском

Народний депутат України Ігор Мосійчук не виконав обіцянку про те, що «радикали» не проголосують за законопроект про протимінну діяльність доти, доки не буде ухвалений мораторій на підвищення цін на газ.

Таку обіцянку він дав 6 листопада 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Фракція Радикальної партії Олега Ляшка підтримує ухвалення законопроекту про протимінну діяльність. Однак влада, Кабінет міністрів, президент і вся правляча коаліція замінували країну й кожного українця, необґрунтовано підвищивши ціну на газ. І тому поки на розгляд парламенту не буде винесений проект постанови про мораторій на підвищення тарифів, ми не бачимо можливості брати участь у цьому голосуванні», – заявив Мосійчук із трибуни Верховної Ради.

Проте цього ж дня більшість членів фракції (16 із 21) проголосували за проект закону про протимінну діяльність, і Мосійчук серед них.

А наступного дня його колега Іван Крулько підтвердив, що «Батьківщина» не голосуватиме за жоден законопроект, поки не буде вирішене питання високих цін на газ. Під час одного з телеефірів Юрій Мірошниченко зазначив, що деякі з фракцій зробили заяви про те, що вони не голосуватимуть за жоден законопроект, поки не проголосують постанову щодо газу. На що Іван Крулько відповів: «Ми це робимо й будемо робити, тому це не питання».

Однак 8 листопада 2018 року «Батьківщина» брала участь у голосуванні окремих законопроектів, наприклад, за проект закону «Про прилеглу зону України». Разом із Крульком проголосували 12 із 20 депутатів фракції.

Як бачимо, два нардепи з двох фракцій протягом двох днів провалили одну й ту саму обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Мосійчук дав 142 обіцянки, з яких 44 виконав, а 61 – провалив.

Своєю чергою Крулько дав 66 обіцянок, з яких 23 виконав, а 17 – провалив.

Нагадаємо, разом із Мосійчуком та Крульком таку ж обіцянку провалили Тимошенко та Ляшко.

Також ми повідомляли, що ціна на газ для населення підвищуватиметься в три етапи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: