У Кабміні підтвердили багатомільярдне прохання «Нафтогазу»

Читать на русском
Гроші з держбюджету запитуються для успішного проходження опалювальних періодів 2018/2019 і 2019/2020.

В уряді підтвердили наявність запиту від Нафтогазу» на виділення 230 мільярдів гривень із держбюджету на 2019 рік.

Про це йдеться у відповіді Кабміну на запит «Українських новин», пише «Слово і Діло».

Ці гроші офіційно запитуються для успішного проходження опалювальних періодів 2018/2019 і 2019/2020, а також належного виконання компанією обов'язків для забезпечення суспільних інтересів під час функціонування ринку природного газу.

«Просимо при доопрацюванні проекту державного бюджету на 2019 рік врахувати пропозиції компанії (додається), реалізація яких сприятиме сталому проходженню опалювальних періодів 2018/2019 і 2019/2020 і належному виконанню компанією покладених на неї спеціальних обов'язків для забезпечення суспільних інтересів під час функціонування ринку природного газу», – йдеться в листі.

«Нафтогаз» надіслав листа до Кабміну 24 вересня, через 10 днів після подачі проекту держбюджету до Верховної Ради.

Виходячи з листа, на субсидії пропонується виділити 90 млрд грн, на компенсацію за виконання соціальних зобов'язань з урахуванням заборгованості – 24 млрд грн, на компенсацію для «Укргазвидобування» втрат від реалізації газу за цінами, нижчими від ринкових – 92,8 млрд грн. Також «Нафтогаз» просить надати державні гарантії за зобов'язаннями компанії на суму в розмірі 28 млрд грн і компенсацію для покриття різниці в тарифах – 1,84 млрд грн.

Раніше головний операційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що компанія не просила в Кабміну 230 мільярдів гривень, назвавши «дезінформацією» ці відомості.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що «Нафтогаз» подав до суду позов до уряду про відшкодування збитків в розмірі 6,6 мільярда гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: