Южаніна озвучила статистику щодо ввезених «євроблях»

Читать на русском
Голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна оприлюднила статистику щодо автомобілів з іноземною реєстрацією.

З початку 2018 року в Україну ввезли близько півмільйона автомобілів з іноземною реєстрацією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила голова комітету Верховної ради з питань податкової політики Ніна Южаніна в ефірі телеканалу «Прямий».

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«За ті кілька місяців, за неповний 2018 рік, завезено більш ніж півмільйона автомобілів», – сказала вона.

При цьому Южаніна не змогла прокоментувати дані про те, що загалом в Україні перебувають 2 млн автомобілів на єврономерах.

«Чи справді ця кількість досягла двох мільйонів, чи менше, я не можу стверджувати. Тому що статистика громадських активістів, власників таких автомобілів і Державної фіскальної служби є абсолютно різна», – розповів Південця.

Нагадаємо, що Верховний суд України визнав законним користування власним автомобілем на іноземній реєстрації, який був ввезений у режимі транзиту.

Як повідомлялося, в Міністерстві соціальної політики не можуть врахувати наявність у громадян авто на європейських номерах при розрахунку субсидії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: