ТСК вирішила зібратися в Херсоні, де напали на Гандзюк

Читать на русском
Нардепи, які займуться розслідуванням нападів на активістів, вирішили провести перше виїзне засідання в Херсоні, де облили кислотою активістку Катерину Гандзюк.

Тимчасова слідча комісія з народних депутатів, які займуться розслідуванням нападів на активістів, вирішила провести перше виїзне засідання в Херсоні, де облили кислотою активістку Катерину Гандзюк.

Таке рішення нардепи ухвалили на першому засіданні ТСК 8 листопада, пише «Слово і Діло».

Князєв розповів, скільки обіцяли заплатити за побиття ГандзюкЗараз, за ​​словами Князєва, всі напрацьовані матеріали в справі Гандзюк передали Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

Зокрема, наступного тижня нардепи мають визначитися з планом роботи, оскільки звітуватимуть про свою діяльність за три місяці у Верховній Раді.

Крім того, вони домовилися провести перше виїзне засідання в Херсоні. Точної дати комісія не погодила, проте зазначила, що з’їзд має відбутися до кінця листопада.

Комісія також обговорювалося питання привернення громадськості до діяльності ТСК.

Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада вирішила створити тимчасову слідчу комісію з 18 народних депутатів. За три місяці діяльності ТСК має перевірити хід розслідування правоохоронцями нападів на Гандзюк та інших громадських активістів.

ТСК щодо нападів на активістів: для чого створюють і хто буде у складіВерховній Раді запропонували створити тимчасову слідчу комісію за фактом смерті активістки Катерини Гандзюк. Більше про ТСК розповіли експерти.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів, що правоохоронці мають підозри щодо 12 осіб, які, ймовірно, були замовниками (нападу на Гандзюк), і обіцяв у вівторок подати заяву про відставку.

Нагадаємо, вдень4 листопада стало відомо про смерть активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція затримала 5 осіб, які «підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство» Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: