У листопаді епідеміологи прогнозують невтішну ситуацію з грипом

Читать на русском
За даними епідеміологів, зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ в Україні очікується в другій половині листопада поточного року.

Показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за минулий тиждень знизилися. Випадків смерті від недуги за звітний тиждень не реєстрували.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в МОЗ.

Епідемія грипу: чого чекати українцям у новому епідсезоніЕпідемія грипу в Україні може розпочатися вже з жовтня. Цього разу українцям загрожують три штами.

«Протягом останнього тижня 2018 року на грип та ГРВІ в Україні захворіли 147 407 людей, із них 67,7% – діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років знизився на 5,2% та 10,3% відповідно. Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні: інтенсивний показник на 32,7% менше епідпорогу», – поінформували в МОЗ.

Нагадаємо, за даними епідеміологів, зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ в Україні очікується в другій половині листопада поточного року.

Згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, в новому епідсезоні в Україні циркулюватимуть віруси A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09, A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016(H3N2) та B/Colorado/06/2017.

Також раніше виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун Супрун дала поради українцям, як правильно чхати й що робити за перших симптомів грипу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: