У МОЗ повідомили, коли почнеться епідемія грипу

Читать на русском
Підйом захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Україні традиційно розпочнеться у другій половині листопада, а пік очікується на початку грудня.

Підйом захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Україні традиційно розпочнеться у другій половині листопада, а пік очікується на початку грудня.

Про це заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта, пише «Слово і Діло».

Епідемія грипу: чого чекати українцям у новому епідсезоніЕпідемія грипу в Україні може розпочатися вже з жовтня. Цього разу українцям загрожують три штами.

За його словами, поки що медики не фіксують підйому захворюваності, а епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено в жодній з областей України. За даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, протягом поточного тижня на грип та ГРВІ захворіли 143 тисячі українців, з них 71% - діти у віці до 17 років.

У відомстві попереджають, що на грип в цьому сезоні ризикують захворіти більше 13 мільйонів жителів нашої країни.

«У групі ризику десь 13,5 мільйонів українців, тобто 30% українців мають високий шанс заразитися або отримати ускладнення від грипу», - заявив Володимир Курпіта.

Цього року до нас можуть завітати:

  • вірус, подібний A/Michigan/45/2015 (H1N1) pdm09;

  • вірус, подібний A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2);

  • вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

Медики відзначають, що найкращий спосіб уберегтися від грипу - зробити щеплення. В Україну вже надійшло 350 тисяч вакцин, їх повинно вистачити до середини грудня. Щорічно в Україні реєструють майже 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких становлять захворювання на грип та ГРВІ. У минулому році від грипу в Україні загинули семеро людей. Жодна з жертв грипу не мала щеплення.

Також нагадаємо, в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповів, як уберегтися від грипу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: