Україна перестала закуповувати вугілля в ОРДЛО, незважаючи на обіцянку Порошенка

Читать на русском
Президент Петро Порошенко обіцяв, що Україна й надалі закуповуватиме вугілля на окупованому Донбасі.

Україна перестала поставляти вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей, незважаючи на обіцянку президента Петра Порошенка.

«У нас є державні шахти, ми будемо там вугілля купувати, ми будемо поставляти газ. І я впевнений, що шлях до повернення Донбасу лежить не через шлях припинення поставок газу», – заявив глава держави наприкінці 2014 року.

Порошенко заверял, что Украина будет покупать уголь на Донбассе и в дальнейшемСлово і Діло

З 26 грудня 2016 року стартувала блокада окупованих районів Донецької та Луганської областей, яка тривала до 15 березня 2017-го. Протест був спрямований на тимчасове припинення транспортного сполучення між Україною та ОРДЛО. У лютому минулого року терористи висунули зустрічний ультиматум, а після «націоналізували» українські підприємства на окупованих територіях.

У березні минулого року Рада національної безпеки і оборони вирішила тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей. Таким чином, українські шахти залишаються у власності бойовиків, а переміщення вантажів з окупованих територій припинене: Порошенко свою обіцянку не виконав.

Нагадаємо, Росія може продавати українське вугілля з окупованого Донбасу до Туреччини та Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: