Хабар детективу: ГПУ скерувала до суду справу депутата Бабенка

Читать на русском
Депутат Одеської облради постане перед судом за обвинуваченням у пропозиції хабара детективу Національного бюро.
Генеральна прокуратурафото: «Слово і Діло»

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка та його спільника, брата екс-народного депутата Олександра Дубового Павла в пропозиції 500 тисяч доларів хабара детективу НАБУ.

Про це на власній сторінці в Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, повідомляє «Слово і Дело».

«Генпрокуратурою скерований до суду обвинувальний акт щодо депутата Одеської обласної ради та його спільника за пропозицію надати 500 тисяч доларів хабара службовій особі НАБУ», – повідомив Лисенко.

Як відомо, 12 січня Генпрокуратура викрила на пропозиції хабара детективу НАБУ депутата Одеської облради Бабенка. За версією слідства, депутат запропонував таку суму керівнику Головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському за зняття арешту з 185 мільйонів гривень, що належать ТОВ «Девелопмент Еліт». Ці кошти були арештовані в межах справи НАБУ про розтрату коштів бюджету Одеси на купівлі будинку майбутньої мерії за завищеною вартістю. Також за цю суму Бабенко хотів закриття справи.

15 червня ГПУ затримала спільника Бабенка. Ним виявився двоюрідний брат депутата й рідний брат колишнього члена Верховної Ради Олександра Дубового Павло. Пізніше ГПУ завершила розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: