Омелян просить Кабмін звільнити голову «Укртрансбезпеки»

Читать на русском
Голова Мінінфраструктури Володимир Омелян заявив, що обізнаний про ситуацію у сфері автобусних і вантажних перевезень та знає про факти корупції.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян пообіцяв мітингувальникам, власникам авто на єврономерах і маршрутникам, що повторно звернеться до уряду із пропозицією звільнити керівника «Укртрансбезпеки» Михайла Ноняка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

«Євробляхери» протестують: чи буде доступне розмитнення авто?У середу, 7 листопада, до урядового кварталу з'їхалися власники євроблях. Чи домовляться активісти з владою щодо доступного розмитнення, поговорили з експертами.

Він також розповів, що вже звертався до уряду щодо звільнення Ноняка, але досі безрезультатно.

«З усіма фактами я вже звертався до Кабміну щодо відставки пана Ноняка. На жаль, це не було підтримано. Сьогодні я звернуся повторно. Є певна процедура, якої потрібно дотримуватися, тому я думаю, що сьогодні ще не буде рішення, але звернення з мого боку буде», – сказав Омелян.

Він запевнив присутніх у тому, що добре обізнаний про ситуацію у сфері автобусних та вантажних перевезень, про тарифний контроль, знає про факти корупції.

Голова Мінінфраструктури також закликав учасників акції не мовчати з приводу ситуації, що склалася, але всі звинувачення повинні мати докази.

Нагадаємо, сьогодні власники авто на єврономерах і маршруток перекрили рух на проспекті Перемоги, підтримавши акцію, яка проходить у центрі столиці. Мітингувальники вимагають звільнення керівника «Укртрансбезпеки» Михайла Ноняка та ухвалення законопроектів №8487 та №8488, що передбачають зниження акцизу на розмитнення машин.

Відзначимо, напередодні комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики підтримав і рекомендував парламенту розглянути на засіданні два законопроекти про податок на ввезення авто з іноземною реєстрацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: