Голову секретаріату комітету Пашинського, яка заявляла про погрози, звільнили

Читать на русском
Главу секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяну Блистів звільнили за порушення присяги державного службовця.

Голову секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяну Блистів звільнили за порушення присяги державного службовця.

Про це в коментарі Українській правді розповів секретар комітету нардеп від БПП Іван Винник, пише «Слово і Діло».

На Пашинського завели справу за погрозу вбити працівницю комітету ВР: реакція соцмережСергія Пашинського звинуватили в тому, що він погрожував убити працівницю комітету Ради з питань національної безпеки.

За його словами, Блистів звільнили із держслужби за рішенням керівника апарату Верховної Ради Петра Бондаря. Відповідний наказ зачитали на комітеті, щоб усі знали, що Блистів більше не працює в апараті ВР.

«Згідно з формулюванням в тексті, наведеному на комітеті, йдеться про порушення присяги державного службовця», - сказав нардеп.

За його словами, наказ був датований 1 листопада. Винник пояснив, що згідно із законом про держслужбу, представник законодавчої гілки влади не може впливати на рішення виконавчої, тому на рішення про звільнення працівниці комітету не міг вплинути керівник комітету нардеп від «Народного фронту» Сергій Пашинський у якого із Блистів був конфлікт.

Нардеп зазначив, що Блистів була відсторонена від роботи на період дисциплінарного розслідування щодо неї, а виконувала її обов'язки - глави секретаріату Наталія Роговець. Як повідомлялося, в липні Блистів поскаржилася на погрози вбивством від керівника комітету нардепа Сергія Пашинського. Після її заяви було відкрито кримінальне провадження, а розслідуванням займалися в СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: