Пашинський налаштований докорінно змінити ситуацію зі зберіганням боєприпасів

Читать на русском
Сергій Пашинський ініціюватиме засідання комітету з вимогою докорінної зміни логістики та зберігання боєприпасів.

Очільник комітету з питань національної безпеки та оборони ВР Сергій Пашинський вважає за потрібне ініціювати зміни в логістиці та зберіганні боєприпасів.

Про це депутат написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Як голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони після попередніх висновків щодо причини вибухів у Калинівці буду ініціювати засідання комітету з вимогою докорінної зміни логістики та зберігання боєприпасів», – заявив Пашинський.

За його словами, вибухи на військових складах у Калинівці на Вінниччині є кримінальним злочином незалежно від того, хто його здійснив – російські диверсанти чи це сталося через службову недбалість відповідальних осіб.

Перед вибухом складів під Вінницею військових примусово повертали з відпусток до зони АТОНапередодні вибухів на арсеналі в Калинівці командування повертало військових із відпусток, побоюючись диверсій.і

«Після Сватового, після Балаклії наша країна, яка на східних кордонах протистоїть потужній військовій машині Путіна, знову втратила боєзапас на сотні мільйонів доларів. Не на передовій під обстрілами, а в нашому спокійному тилу завдано удару по нашій обороноздатності. Це при тому, що після попередніх подібних ситуацій було ухвалено рішення про виділення коштів на роззосередження чинних арсеналів для уникнення можливого повторення пожеж на складах», – зазначив голова комітету.

Як відомо, 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

За фактом вибухів на артилерійських складах у Калинівці військова прокуратура Центрального регіону України порушила кримінальне провадження за статтею «Диверсія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: