Працівниця комітету Ради заявила, що Пашинський погрожував їй вбивством

Читать на русском
Співробітниця комітету Верховної Ради з питань національної оборони і безпеки Тетяна Блистів поскаржилася на погрози вбивства з боку керівника комітету, нардепа Сергія Пашинського.

Співробітниця комітету Верховної Ради з питань національної оборони і безпеки Тетяна Блистів поскаржилася на погрози вбивства з боку керівника комітету, нардепа Сергія Пашинського.

Як повідомили Українській правді джерела в ГПУ, за її заявою було відкрито провадження, пише «Слово і Діло».

«Розслідує СБУ», - уточнив співрозмовник в прокуратурі.

Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу в понеділок зазначив, що «мова йде про досить серйозні звинувачення щодо народного депутата».

«Керівник слідчого управління СБУ прийняв всі матеріали розслідування і проведе всі необхідні слідчі дії... справа на контролі... Ми знаємо пана Пашинського, він має досить реактивний характер, але в даному випадку, якщо правда те, про що пише заявниця, то це вже не просто емоції», - розповів Луценко.

Генпрокурор додав, що до кінця депутатських канікул правоохоронці будуть готові дати відповідь, чи є підстави для зняття недоторканності з Пашинського.

«Однак, на мою думку, що він в першу чергу є зацікавленою стороною у співпраці зі слідством», - підкреслив глава ГПУ.

Сам Пашинський в коментарі УП заявив, що проти Блистів порушено кримінальне провадження про шахрайство, службову підробку і зловживання владою. За словами нардепа, він отримав незаперечні докази правопорушень.

«Я запросив її до себе, щоб вона пояснила мені ситуацію. У відповідь почув купу бруду. І я все-таки порадив їй написати заяву про звільнення», - розповів Пашинський.

Звинувачення проти себе він вважає «лінією захисту» Блистів і запевняє, що говорив зі співробітницею комітету стримано. За його словами, якщо інформація про справу проти нього підтвердиться, він буде звертатися до ГПУ з приводу неправдивих свідчень.

Раніше Мураєв подав у ГПУ заяву на Пашинського.

Також нагадаємо, Пашинський пройшов тест на поліграфі у справі про стрілянину під Васильковом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: