Осінній призов: скільки людей уже призвали в армію

Читать на русском
На початок листопада в Збройні сили України викликали 5 тисяч призовників із запланованих 9 тисяч. Другий етап почнеться навесні.

Станом на початок листопада 2018 року до Збройних сил України призвали близько 5 тисяч призовників із запланованих 9 тисяч.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник міністра оборони України Ігор Павловський, передає прес-служба Міноборони.

Строкова служба: в яких країнах і хто має обов’язково відслужити в арміїУ Мексиці до війська йдуть служити за допомогою лотереї, у Швеції на дебмєль ідуть через 21 тиждень, а в Індії та Японії взагалі немає призову.

«Обласні і районні (міські) призовні комісії продовжують свою роботу з питань призову громадян України на строкову військову службу у жовтні - грудні 2018 року. В рамках призовної кампанії «Осінь-2018» станом на листопад на строкову військову службу до лав Збройних сил України призвано близько 5 тисяч осіб», – зазначив Павловський.

Він додав, що всього на виконання Військової доктрини України за змішаним способом комплектування ЗС України у 2018 році на строкову військову службу в Збройні сили України мають призвати 18 тисяч осіб.

Як відомо, 1 жовтня в Україні стартувала осіння призовна кампанія, яка триватиме до 31 грудня.

Нагадаємо, указ президента України Петра Порошенка про терміни звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення закликів в 2018 році 10 вересня були внесені зміни.

На фінансування осіннього призову Кабмін виділив 64,96 млн грн. Обсяг видатків на одного призовника становить 3 617,13 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: