В Україні стартував осінній призов

Читать на русском
Загальна кількість юнаків, яких планується призвати на строкову службу, становить 17960 осіб.

З 1 жовтня в Україні стартує осінній призов на строкову військову службу, який завершиться 31 грудня.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.

Загальна кількість осіб, яких планують призвати на строкову службу, становить 17960. Із них до Збройних сил України – 9010 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 900, до Державної прикордонної служби – 1550, до Національної гвардії – 6500 осіб.

На фінансування осіннього призову Кабмін виділив 64,96 млн грн. Обсяг видатків на одного призовника становить 3 617,13 грн.

Нагадаємо, осінній призов громадян на строкову військову службу збільшений президентом Петром Порошенко на місяць із метою якісного відбору й у зв'язку зі збільшенням кількості призовників для комплектування Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Раніше до указу президента України Петра Порошенка про терміни звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та терміни проведення призовів у 2018 році були внесені зміни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: