Як обіцяли облаштувати округ мажоритарники Чернівецької області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які наміри мали мажоритарники Чернівецької області щодо облаштування округів.

В області чотири народних депутати-мажоритарники і всі вони давали обіцянки по темі. Найбільше запевнень для округу дав Іван Рибак Іван від Сторожинця (ОВО №202). З чотирьох намірів нардеп одне виконав і одне провалив. Ще два – досі знаходяться в процесі виконання.

Чотири роки тому Рибак в своїй передвиборній програмі обіцяв, що доб'ється придбання нових автомобілів швидкої допомоги для округу. У департаменті охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації нам повідомили, що за період 2014-2018 років закупівля нових автомобілів швидкої медичної допомоги для мед закладів Вижницького, Кіцманського, Путильського, Сторожинецького районів Чернівецької області не проводилась.

Як і обіцяв, Рибак добивався виділення коштів на ремонт доріг та мостів у Путильському районі Буковини. Протягом 2015-2017 років він багато разів звертався із депутатськими запитами про виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації з виконанням робіт з поточного середнього ремонту автодороги Т-26-01 Чернівці - Вашківці - Путила - КПП «Руська».

Також він «вибивав» кошти для будівництва під'їзних шляхів у місцях перетину державного кордону пунктів пропуску Руська-Ульма та Шепіт-Ізвори у Путильському районі Чернівецької області та надання статусу міжнародного та на погашення заборгованості по зарплаті працівникам райавтодорів Вижницького, Путильського, Кіцманського та Сторожинецького районів.

Ще він добивався виділення фінансування для проведення капітального ремонту автодороги державного значення Т-26-01 Чернівці-Вашківці-Путила-КПП «Руська».

Зрештою, навесні 2018 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук заявив, що йому вдалося переконати народних депутатів України у необхідності виділення субвенцій на ремонт доріг та мостів у гірській місцевості області.

Микола Федорук від Чернівців (Шевченківський р-н, ОВО №201) виконав передвиборчу обіцянку сприяти завершенню будівництва корпусу фізичного факультету Чернівецького національного університету ім. Федьковича.

Як повідомив нам депутат, з цього приводу він надсилав звернення та проводив зустрічі з метою виділення необхідних коштів. Станом на 6 червня 2016 року будівництво корпусу Чернівецького національного університету ім. Федьковича завершено.

Максим Бурбак від Хотина (ОВО №204) навесні цього року пообіцяв добудувати відділення пологового будинку Хотинської центральної районної лікарні. У відповіді на наш запит нардеп повідомив, що у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету на ремонт лікарні було виділено 3 млн 645 тис. грн.

Було проведено тендер, в даний час тривають ремонтні роботи, в тому числі пологового відділення Хотинської ЦРЛ. Завершення ремонтних робіт заплановано на 2019 рік.

Григорій Тіміш, що представлє в Верховній Раді місто Новоселиця (ОВО №203) в травні цього року заявив, що заручившись підтримкою керівництва ОТГ, місцевих депутатів та підприємців, планує здати ще чотири нових штучних футбольних міні полів в окрузі.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, як планували відновити Донбас мажоритарники Донецької області.

Також ми відстежили, як мажоритарники Закарпатської області віконують обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: