Кабмін погодив переведення Луганської ТЕС на газ

Читать на русском
Кабмін рекомендує встановити додатковий платіж бізнесмену Рінату Ахметову для переведення Луганської ТЕС на газ, щоб попередити зупинку електростанції.

Кабінет міністрів України рекомендує встановити додатковий платіж ДТЕК «Східенерго», яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, для переведення Луганської ТЕС на газ, щоб попередити зупинку електростанції.

Як пише «Слово і Діло», документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Зокрема, Кабмін рекомендував Національній комісії встановити додатковий платіж ТОВ «ДТЕК Східенерго», щоб покрити додаткові витрати Луганської ТЕС на виробництво електроенергії з використанням природного газу до відновлення поставок вугілля.

Зазначимо, в жовтні склалася критична ситуація з поставками вугілля на ТЕС у Щасті, оскільки Росія заборонила ДТЕК відвантажувати вугілля з Ростовської області на адресу станції. В зв'язку з тим, що єдиний залізничний шлях постачання вугілля на Луганську ТЕС проходить територією Росії, поставки вугілля фактично заблоковані. Нинішніх запасів вистачить на 4-5 діб, тому ухвалили рішення перевести її на газ.

Раніше стало відомо про обстріл Щастя.

Також Україна повністю зупинила постачання електроенергії на окуповану частину Донецької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: