Напад на Гандзюк: у поліції назвали основні версії

Читать на русском
Cлідство розглядає дві основні версії нападу – професійна діяльність Гандзюк на посаді виконувачки обов’язків керівника апарату Херсонської міської ради та активна громадянська позиція.

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін говорить, що поліція «працює над встановленням замовників» нападу на херсонську громадську активістку Катерину Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав 18 жовтня під час оперативного заслуховування щодо розслідування в справі херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк.

Гандзюк оприлюднила відеозвернення до громадськості та владиСпівробітниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк вперше після нападу на неї опублікувала відеозвернення до громадськості та української влади.

За словами Аброськіна, наразі слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Гандзюк на посаді виконувачки обов’язків керівника апарату Херсонської міської ради та активна громадянська позиція, а також її громадська й політична діяльність як активіста.

У поліції нагадують, що встановили п’ятьох осіб, причетних до вчинення злочину. Серед них – організатор, пособники, виконавець та водій. Зазначається, що водій та пособники пішли на співпрацю зі слідством та дають покази. З ними в межах слідчих дій уже провели слідчий експеримент.

Оскільки ці громадяни надають максимальну допомогу в розслідуванні й співпрацюють зі слідством, суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу для них у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронного браслета, зазначають у поліції.

Імовірний організатор та виконавець залишаються під вартою.

Нагадаємо, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою працівницю міськради Катерину Гандзюк.

Згідно з висновком експертів, проти жінки застосували концентровану сірчану кислоту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: