РФ намагається розмістити в Криму ядерне озброєння – Єльченко

Читать на русском
Постійний представник України в ООН, посол Володимир Єльченко заявив, що Росія вдвічі збільшила військову присутність в окупованому Криму.

Постійний представник України в ООН, посол Володимир Єльченко заявив, що Росія вдвічі збільшила військову присутність в окупованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це Єльченко сказав на засіданні Ради безпеки ООН.

До поросячого вереску, поки не повернуть Крим. Колонка Леоніда ШвецяЖитомирська обласна рада слідом за Львівською запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, поки Росія не поверне окуповані території.

«Росія більш ніж вдвоє збільшила свою силу на кримському півострові q намагається розмістити ядерне озброєння на півострові_», - повідомив Єльченко.

Посол додав, що з 2014 року на територію Криму переселилася понад 100 тисяч громадян РФ.

«За період від 2014-го по 2017-й рік 108 тисяч осіб переїхали з Російської Федерації до Криму та Севастополю. Що це як не спеціальна політика зміни демографічної ситуації?», - додав він.

Окрім того, постпред зауважив, що в Криму дуже погана ситуація із дотриманням прав людини.

«Ситуація із гуманітарними правами також погана в Криму. ОБСЄ бачать, що РФ як окупаційна влада не може адекватно гарантувати та захищати права людини в Криму. Більше 30 громадян України були затримані в Росії та в окупованому Криму за абсолютно надуманими політичними звинуваченнями», - додав він.

Раніше МЗС надіслало чергову ноту протесту Росії.

Також стало відомо, що в окупованому Криму хочуть «націоналізувати» майно Меджлісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: