Україна та Росія обмінялися затриманими моряками – Москалькова

Читать на русском
Сімох російських моряків із судна Норд, затриманого навесні, обміняли на сімох українців у межах угоди між Москвою та Києвом.

Сімох російських моряків із судна «Норд», затриманого навесні, обміняли на сімох українців у межах угоди між Москвою та Києвом.

Про це у вівторок, 30 жовтня, заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Що відбувається в Азовському морі та чи є загроза вторгнення РФ?У травні РФ видала припис про заборону входу суден у води Азовського моря в районі Бердянська та Маріуполя до 23 травня. Про подальший перебіг подій розповіли експерти.

За її словами, обмін пройшов за схемою «сім на сім» і моряки «Норда» повернулися до анексованого Криму. При цьому капітан судна Володимир Горбенко продовжує залишатися на материковій частині України.

Відзначається, що в зворотному напрямку з Криму вирушили моряки з українського судна ЯМК-0041, затриманого біля берегів півострова в травні за незаконний промисел риби.

Цьому рішенню передували переговори Москалькової з її українською колегою Людмилою Денісовою. При цьому ще 29 жовтня російський омбудсмен говорила, що досягти якихось результатів не вдалося.

Нагадаємо, українські прикордонники затримали російське риболовецьке судно «Норд» в Азовському морі наприкінці березня. Судно заарештували й відбуксирували до Бердянська, а в членів екіпажу забрали паспорти й заборонили їм залишати судно.

Раніше в Криму відпустили одного з членів екіпажу судна ЯМК-0041.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: