Суд виправдав Гречківського та Шкляра

Читать на русском
Шевченківський суд Києва 30 жовтня виправдав члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського і арбітражного керуючого Олега Шкляра.

Шевченківський суд Києва 30 жовтня виправдав члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського і арбітражного керуючого Олега Шкляра.

Про це повідомляє «Судовий репортер», пише «Слово і Діло».

Суд визнав всі докази обвинувачення недопустимими, визнав порушення підслідності, що справу мала розслідувати Нацполіція, а не Генеральна прокуратура, визнав провокацію в діях заявника і потерпілого Анджея Климчука.

На вирок може бути подано апеляцію протягом 30 днів. Після закінчення цього строку за відсутності апеляційної скарги вирок набуде законної сили. Гречківського і Шкляра звинувачували у незакінченому замаху на шахрайське заволодіння 500 тис. доларів.

За ці гроші Гречківський нібито мав забезпечити рішення у господарських судах на користь ТОВ «Богадар». Ця фірма запатентувала спосіб виготовлення квасу і квасного сусла. У 2016 році інша фірма-виробник оскаржувала дійсність цих патентів.

За матеріалами справи, 21 вересня 2016 року адвокат Климчук, який діяв від імені компанії «Богадар», під контролем правоохоронців передав Шкляру частину грошей і той був затриманий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: