ГПУ вручила Гречківському обвинувальний акт у шахрайстві

Читать на русском
Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Співробітники Генеральної прокуратури вручили обвинувальний акт члену Вищої ради правосуддя Павлу Гречківському.

Про це у вівторок, 8 серпня, повідомила прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Суд зобов'язав ГПУ відновити слідство проти ГонтаревоїПечерський районний суд міста Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України поновити слідство проти екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Вказується, що департаментом із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Гречківського та його спільника в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

«Як встановлено слідством, останні шахрайським шляхом намагалися заволодіти грошовими коштами у сумі 500 тисяч доларів США за нібито допомогу у вирішенні господарського спору в судах трьох інстанцій на користь потерпілого шляхом впливу на представників судової гілки влади», – повідомили в ГПУ.

У відомстві заявили, що підозрювані «намагалися ухилитися від ознайомлення та отримання процесуальних документів після завершення досудового розслідування».

«Найближчим часом матеріали провадження будуть скеровані до суду для розгляду по суті», – йдеться в повідомленні.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

У ГПУ пояснили, чому кортеж Луценка їхав зустрічною смугою та порушував ПДРУ ГПУ заявили, що кортеж генпрокурора Юрія Луценка порушив правила дорожнього руху, не створюючи аварійної небезпечної ситуації, й ці порушення мали «винятковий характер».

Як відомо, Гречківський підозрюється в замаху на шахрайство, а саме у вимаганні 500 тисяч доларів за нібито вплив на ухвалення судом необхідного рішення. ГПУ намагалася відсторонити його від посади, але Вища рада правосуддя відмовила в клопотанні.

Пізніше Гречківський заявив, що не піде на угоду зі слідством.

Нагадаємо, вчора ГПУ закінчила розслідування в справі мера Бучі.

Раніше повідомлялося, що заступник Авакова не прийшов на допит до ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: