Клімкін розповів про провокації РФ

Читать на русском
Клімкін назвав провокацією спробу РФ повернути Україні зброю з анексованого Криму. Передача зброї послабить позицію України.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав провокацією спробу Російської Федерації повернути Україні зброю з анексованого Криму.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії в 2017 році й пріоритетам 2018 року, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

«Зброя на території окупованого Криму. По-перше, жодної офіційної пропозиції або дипломатичної ноти не було, я вважаю це провокацією. Ключова конвенція 1907 року про правила ведення війни ... Там написано, що зброя має починати повертатися після укладення миру. В нас немає діалогу з будь-яких питань ... Ми не будемо робити речей, які можуть послабити нашу політичну позицію», – сказав Клімкін.

Він зазначив, що послаблювати політичну та юридичну позицію України вони не збираються.

«Якщо зараз почнеться просто процес передачі зброї, то це послабить нашу політичну позицію або юридичну позицію щодо окупованого Криму», – додав Клімкін.

Раніше повідомлялося, що Росія готова передати Україні військові кораблі та авіатехніку з окупованого Криму. За словами президента Росії Володимира Путіна, вся техніка перебуває в жалюгідному стані.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував президенту Російської Федерації разом із флотом і військовою технікою повернути й Крим.

Командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко заявив, що практично вся техніка, яка залишалася на території окупованого Криму, була відремонтована.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав заяву президента РФ Володимира Путіна про повернення українських кораблів із Криму «принизливою подачкою» й закликає на неї не реагувати.

Також уповноважена з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що Україна не піде на жодні поступки перед Росією щодо анексованого Криму.

Як відомо, після анексії Криму в 2014 році Росія почала передавати Україні захоплену техніку, однак після вторгнення на Донбас така передача була припинена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: