Експерт розповів, як чиновники блокують реформу «Центренерго»

Читать на русском
На ПАТ Центренерго конкурс на призначення керівника підприємства був заблокований через суд, що негативно впливає на реформування енергетики та відлякує потенційних інвесторів.

Створення енергоринку та управління державними підприємствами в сфері енергетики як мінімум представляється скрутною, так як чиновники, які отримують неправомочну вигоду від управління держпідприємствами, всіляко блокують цей процес.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише член правління проекту «Ціна держави» і екс-член Національної комісії у справах державного регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Андрій Герус, передає «Слово і Діло».

«Особа А. Ф. вирушила на конкурс на призначення керівника ПАТ «Центренерго». Але конкурс пішов не за планом – скасували судовим рішенням (і була явна перевага одного з учасників). Проти А.Ф. порушили кримінальну справу за «завдання шкоди державі». Хоча А.Ф. ні дня не працював, ні чиновником, ні на держпідприємстві», – пише Герус.

За його словами, в конкурсі на призначення керівника ДП «Укренерго» переміг Сергій Зуєв. Проте, результат конкурсу був заблокований через суд, а проти Зуєва також було порушено кримінальну справу.

«Результати конкурсу заблокували через суд, а проти переможця порушили кримінальну справу за статтею державна зрада», – пояснює схему роботи розкрадачів держмайна.

Із жовтня зростуть тарифи на електроенергію для підприємствНацкомісія збільшила роздрібні тарифи енергопостачальних компаній на електроенергію на жовтень майже на 10%.

«Хочете взяти участь в конкурсах на держпідприємства і реформувати українську енергетику? Нові вакансії, налітай!», – іронізує експерт.

Як раніше повідомлялося, чиновницьке гальмо в реформуванні енергоринку призвело до того, що в Україні ціна електроенергії вже вище, ніж в США і Канаді.

Нагадаємо, 24 червня НКРЕКП додатково підняла оптово-ринкову ціну електроенергії. Це призвело до того, що в Україні електроенергія вже на 50% дорожче, ніж в країнах Центральної Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: