У Кабміні підрахували, скільки грошей уже заробили на малій приватизації

Читать на русском
За два місяці проведення аукціонів із малої приватизації держава та громади змогли отримати понад 250 мільйонів гривень.

За два місяці проведення аукціонів із малої приватизації держава та громади змогли отримати понад 250 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов із трибуни Верховної Ради.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів зобов'язаний здійснити прозору приватизацію державних підприємствСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, за два місяці було продано понад 200 об'єктів малої приватизації.

«Ми продаємо зараз через більш ніж 30 майданчиків. У результаті ми провели вже понаде 200 реально успішних аукціонів. Рекорд – це 32 аукціони, які відбулися в один день. За 2 місяці нам вдалося створити публічний реєстр із понад 1000 об'єктів малої приватизації. І продати понад 200 з них. Держава та громади отримали за це більш ніж 250 мільйонів гривень», – повідомив Нефьодов.

За його словами, під час проведення аукціону з продажу об’єктів малої приватизації стартова ціна зростає більше ніж на 83%.

«Ми бачимо, що ціни зростають на 83% щодо стартової ціни. Серед об’єктів, які ми продаємо, є певні знакові, які ми продаємо з вимогами до інвестора. Відкритий аукціон забезпечує реальну ринкову ціну», – додав перший замголови МЕРТ.

За його словами, мала приватизація потребувала ухвалення 64 підзаконних актів, які були ухвалені урядом та Фондом держмайна.

«Мала приватизація потребувла ухвалення 64 підзаконних актів, які були ухвалені урядом України та Фондом держмайна. Буквально два дні тому святкували перші два місяці проведення реальних торгів. Ми бачимо, що є величезний попит на об’єкти, починаючи від заводів до сільських хат і недобудов. Є аукціони, на які приходять десятки потенційних покупців», – наголосив Нефьодов.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів 5 жовтня повідомляв у Раді, що держава отримала 185 млн грн від малої приватизації за 2 місяці. За його словами, було продано 150 об'єктів малої приватизації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: