Україна не досягла енергонезалежності в обіцяні Порошенком терміни

Читать на русском
За словами президента Петра Порошенка, Україна ще в 2016 році мала стати енергонезалежною країною.

Президент України Петро Порошенко, ще тільки балотуючись на цю посаду в 2014 році, обіцяв, що країна досягне енергонезалежності за два роки. Однак пізніше він сам і прем'єр-міністр України ці терміни посунули.

«Через два роки (досягне енергонезалежності – ред.). На сьогодні в нас уже є реверс, і в разі, якщо буде підключена словацька реверсна схема й Росія повністю перекриє газ, Україна здатна забезпечити себе газом. Але повністю незалежними ми зможемо стати через два роки», – заявив Порошенко.

Порошенко обещал достичь энергонезависимости через 2 годаСлово і Діло

Менше ніж за рік після перемоги на виборах, у січні 2015-го, президент запевнив, що Україна стане енергонезалежною вже до 2017 року.

А в 2016 році прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна має завдання в середньостроковій перспективі стати повністю енергонезалежною державою, для цього є достатньо ресурсів і можливостей. Але терміни він назвав протягом трьох-чотирьох років. З огляду на те, що Україна й зараз є енергозалежною країною, Порошенко свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підбило підсумки передостаннього року Петра Порошенка на посаді глави держави й проаналізувало, як змінювався його рівень відповідальності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: