У МЗС прокоментували намір США вийти з договору з РФ

Читать на русском
Клімкін заявив, що з розумінням ставиться до наміру США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності  з Росією.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що з розумінням ставиться до наміру США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) з Росією.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр написав у своєму Twitter.

«Росії дають знати, що «гібридне» невиконання нею своїх зобов’язань не буде більше толеруватися. Архітектура стратегічної стабільності має бути прозорою, чесною та ефективною», – зазначив Клімкін.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про намір вийти з договору через його недотримання з боку РФ. За його словами, Росія протягом багатьох років порушувала угоду, а США не дозволять їй цього робити.

Раніше США заявляли, що надавали Росії докази того, що вона порушує договір.

Своєю чергою Росія звинуватила США в «зламі» ракетного договору та прагненні створити однополярний світ.

Раніше Велика Британія підтримала рішення Трампа про вихід з договору про ракети середньої й меншої дальності (РСМД) з Росією.

Як відомо, ДРСМД був підписаний 8 грудня 1987 року генсеком ЦК КПРС Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганлм.

Сторони домовилися не проводити, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) і малої (від 500 до 1000 км) дальності. У підсумку до 1991 року Росія та США ліквідували близько 2700 ракет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: