Радник Трампа прокоментував заяву США про вихід із ракетного договору

Читать на русском
Радник американського президента з нацбезпеки не вважає вихід Штатів із ракетного договору спробою шантажу Кремля.
Джон Болтонфото: Washington Times

Радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джон Болтон відкинув звинувачення Росії в тому, що США погрожують вийти з договору 1987 року про ліквідацію ракет середнього і меншого радіусу дії, щоб шантажувати Москву.

Про це він сказав 22 жовтня ввечері після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

За словами радника Дональда Трампа, США ще не ухвалили остаточного рішення щодо розгортання ракет в Європі в разі розірвання договору.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що 22 жовтня Лавров і Болтон обговорили «перспективу взаємодії країн, в тому числі в інтересах врегулювання регіональних конфліктів, ефективної боротьби з тероризмом і підтримання стратегічної стабільності».

Нагадаємо, Лондон підтримав рішення Трампа про розрив ракетного договору з Росією. Також у Німеччині відреагували на вихід США з ракетного договору. В українському МЗС теж прокоментували дії США щодо ракетного договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: