Трамп запросив Путіна до Вашингтона

Читать на русском
Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон передав запрошення російському президенту Путіну.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп запросив президента Росії Володимира Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року.

Про це сказав радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Зустріч Трампа та Путіна: чого чекати та як змінилися відносини країнТрамп заявив, що його зустріч із російським лідером Володимиром Путіним, скоріш за все, відбудеться 11 листопада в Парижі.

Болтон уточнив, що він передав запрошення під час зустрічі з Путіним у Москві раніше цього тижня. Також він оцінив можливість результативних особистих переговорів лідерів США та Росії.

«Мені здається, що прогрес у відносинах із Росією буває тоді, коли обидві сторони безпосередньо викладають, у чому полягають їхні національні інтереси. Іноді ми просто не можемо дійти згоди. Але в інших випадках, коли ми обговорюємо деякі з цих питань, ми можемо», – скащзал Болтон.

Після Росії радник Трампа вирушив із візитом на Закавказзя, зокрема до Вірменії та Азербайджану.

Раніше президент США Дональд Трамп прокоментував пропозицію президента РФ Путіна провести двосторонню зустріч у Парижі 11 листопада 2018. Зокрема, Трамп сказав, що зустріч, «скоріш за все, відбудеться».

Зазначимо, що 11 листопада в столиці Франції мають пройти урочистості з нагоди сторіччя закінчення Першої світової війни. На заході запланована присутність обох лідерів країн.

У четвер, 25 жовтня, стало відомо, що Трамп і президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили можливість подальших переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним щодо Договору про ліквідацію ракут середньої й меншої дальності (РСМД).

Відзначимо, 22 жовтня президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з Трампом виступив на захист договору про ліквідацію ядерних ракет середнього й меншого радіусу дії (1987 року), зазначивши важливість угоди, яка «фактично завершила епоху холодної війни між СРСР і США».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: